Nieuwsbrief februari 2024

*|MC:SUBJECT|*

BRO Nieuwsbrief – februari 2024

BRO Next nadert voltooiing

Het nieuwe bereiksonderzoek voor OOH – BRO Next – nadert de voltooiing. Op 21 maart a.s. zal het onderzoek tijdens een feestelijk event aan de markt worden gepresenteerd. Onder het motto Outdoor Heroes geeft JIC BRO in Circa Amsterdam tekst en uitleg over het bereiksonderzoek, dat onder auspiciën van JIC BRO door DAT Mobility, Ipsos en ISBA wordt uitgevoerd.


Het event van BRO Next is speciaal bedoeld voor adverteerders, inkopers, mediabureaus en OOH-exploitanten. De bezoekers worden op persoonlijke titel uitgenodigd.NEDERLANDS VERPLAATSINGSPANEL (NVP)

Een belangrijke bouwsteen in BRO Next is het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP). NVP is een landelijk dekkende en regio specifieke databron van mobiliteit en activiteiten van Nederlanders. Voor BRO Next worden dagelijks de verplaatsingen van zo’n 7.000 respondenten vastgelegd. Alle verplaatsingen buitenshuis met elk type vervoermiddel worden in het panel waargenomen, inclusief wandelroutes.


Naast verplaatsingen is zichtbaar welke activiteiten men onderneemt en welk doel een verplaatsing heeft. Uiteraard zijn achtergrondkenmerken van respondenten bekend.


Op de website van BRO Next lees je meer over het NVP en de andere bouwstenen van BRO Next.


LEES MEER OVER HET NVP

Trainingen IDS-software

Het nieuwe bereiksonderzoek brengt ook een nieuwe softwaretool met zich mee waarmee mediabureaus en exploitanten bereik en contactfrequentie kunnen berekenen op een zeer fijnmazig niveau. Op dit moment telt de database zo’n 60.000 verschillende objecten die nauwkeurig zijn vastgelegd in het systeem.


Deze gedetailleerde database, ook wel het objectenbestand genoemd, in combinatie met de miljoenen verplaatsingen van in totaal 20.000 respondenten op jaarbasis uit het NVP, stelt hoge eisen aan het planningssysteem. Ipsos heeft hiervoor het Inventory Delivery System (IDS) ontwikkeld dat inmiddels al in vele landen wordt gebruikt.


Op dit moment wordt een grootscheepse trainingsronde voorbereid voor zowel exploitanten als mediabureaus. Wil je meer informatie over de software en de trainingen, klik op onderstaande button en we nemen snel contact met je op.


Naast de trainingen voor IDS werkt JIC BRO ook aan een roadshow voor mediabureaus en wordt een e-learning programma rond BRO Next opgezet. Meer daarover in de volgende nieuwsbrief.


MEER INFO OVER IDS
Scroll to Top