TEMPLATES: PERIMETERS

Stel je wilt het bereik weten van alleen maar mensen die in Noord- en Zuid-Holland, dan kun je dat vastleggen in een zogeheten ‘Perimeter’. Je vindt die onder ‘Template’ in het hoofdmenu en dan vervolgens ‘Perimeter’ in het submenu. Klik rechts op ‘+New Template’ en je ziet het volgende scherm:

Dit scherm lijkt op dat van de doelgroeptemplates, met het verschil dat bij ‘Group’ maar één keuze is, namelijk de ‘Perimeter’ zelf. Bij items zie je vervolgens op welke wij ze je een selectie kan maken. Die selecties zijn:

  1. Municipality: gemeenten
  2. Urbanisation: mate van verstedelijkt gebied
  3. Nielsen: Nielsen regio’s
  4. TV Region: provincies
  5. Cebuco: Cebucogebieden

Door op een van de items te gaan staan en op het plusje te klikken ‘schiet’ je het item naar beneden.

In bovenstaand voorbeeld zijn de twee provincies geselecteerd. Je kunt rechts met de twee zwarte icoontjes alles tegelijk selecteren of juist deselecteren. Dat laatste is bijvoorbeeld handig bij “Municipality’. Standaard staan alle gemeenten aangevinkt, maar als je er maar drie gemeenten wilt selecteren is het handig om ze eerst allemaal in één keer uit te zetten en dan de drie te selecteren die je nodig hebt.

Als je klaar bent kun je de template opslaan en een naam geven.

Het gebruik van de template is hetzelfde als bij de doelgroeptemplates. Je selecteert de ‘Perimeter’ meteen na de ‘Respondent attributes’ in de ‘Calculations settings’:

Als je nu op ‘View’ klikt berekent IDS het bereik voor de doelgroep Auto/motor woon-werkverkeer 18-49 jaar voor alleen de provincies Noord- en Zuid-Holland. De tabel ziet er dan als volgt uit (die van 13+ krijg je als bonus erbij, maar laten we hier even achterwege):

IDS geeft nu alleen het bereik van de twee provincies en laat de rest leeg. Voor een uiteg van de tabel klik hier.

Scroll to Top