BESTAANDE CAMPAGNE GEBRUIKEN

Het is mogelijk om in IDS een bestaande campagne te gebruiken als basis voor een nieuwe campagne. Waarschijnlijk wordt dit minder vaak gebruikt dan een JIC Pakket of een file uploaden, maar laten we toch een voorbeeld opnemen. Ga naar ‘Campaigns’ in IDS en klik rechts op ‘+ New Campaign’. Je ziet dan het volgende scherm, waarvan nu nu eerst alleen de bovenste helft laten zien:

Je geeft de campagne een naam – in dit voorbeeld ‘OEFENCASE_BEST_CAMP’ – en vult net als bij de campagne bij file uploaden de andere gegevens in.

Nu wordt het spannend. In het tweede deel van het scherm (zie onder) geef je aan welke campagne je wilt gebruiken en of je dat met of zonder overschrijven van de campagne wilt doen. Voor de zekerheid kiezen we ‘without overwrite’. We selecteren de campagne OEFENCASE_UPLOAD, die we in het onderdeel ‘file uploaden’ hebben aangemaakt. IDS komt dan met het volgende scherm:

IDS laat een verdeling zien van de vlakken over de provincies waar ook daadwerkelijk vlakken staan. Als we nu het bereik gaan berekenen is er niets veranderd ten opzichte van de berekening die we eerder deden. Aanpassingen kun je nu maken in het linkerdeel van de tabel. Daar kan je aangeven hoeveel meter de vlakken minimaal van elkaar af mogen staan (Minimum distance) en hoeveel vlakken je per provincie wilt hebben. Als je dat hebt ingevoerd en op ‘Confirm’ klikt geeft IDS je een voorstel voor een nieuwe campagne met aangepaste aantallen. We vullen 500 meter en 30 vlakken per provincie in:

In dit voorstel slaat IDS de campagne op met zo’n 6 x 30 = 180 vlakken verdeeld over de 6 provincies. Soms is die 500 meter minimale afstand niet haalbaar, dan haalt IDS er een paar vlakken uit.

Om het bereik te berekenen volg je de procedure zoals beschreven onder Reports.

Scroll to Top